Rólunk

2009 januárjában kezdődtek az első stúdiófelvételeink a Kiskalász zenekar tagjaival, így ettől az évtől számítjuk megalakulásunkat. Elsőként pár verset zenésítettünk meg Bartos Erika Zsákbamacska kötetéből, de aztán hamar kiderült hogy Erika csodás költeményei újabb és újabb dalokra inspirálnak minket. Ebből a szerencsés találkozásból születtek meg első lemezeink: Zsákbamacska (2009), Százlábú (2011) és Hepehupa (2012).

Az egykori Alexandra Records kiadásában és forgalmazásában jelentek meg, és őszintén szólva nem várt sikert eredményeztek: A Zsákbamacska illetve a Százlábú aranylemez lett, illetve  mindkettő Fonogram díj jelölést is kapott.

2012-ben kaptunk egy kivételes felkérést az Eisberg cégtől, hogy készítsünk a gyerekeknek, egy saláta-zöldség népszerűsítő lemezt. Izgalommal, és kihívással telve elvállaltuk, és így született meg a Salátamánia melynek címadó dalához egy gyurmaklip is készült. Nagyon büszkék vagyunk rá, hiszen ez volt az első, teljes mértékben saját dalszövegeket tartalmazó CD-nk, ami szintén nagyon közkedvelt lett.

Majd ezt követte a Gyere az állatkertbe album, mely az egyik nagy kedvencünk lett!

2021 októberében pedig megjelent a Nyuszimotor című lemezünk, melyen 18 dal található, és ezek az évszakok szerint csoportosítva követik egymást.

A lemezekkel párhuzamosan az évek során kialakultak a koncert programjaink is.

Az adventi időszakra karácsonyi dalainkból álló Itt van a szép Karácsony koncert, az év többi időszakára pedig a Nyuszimotor, Gyere az Állatkertbe, illetve Hepehupa koncertek. Ezek mindegyikében elhangzanak a nagyobb slágerek úgy mint: Százlábú, Palacsinta, Zooli a zebra, Hepehupa, Nem akarok, melyekből az utóbbi három a Youtube csatornán több millió nézettséget ért el. 

Mára már büszkén mondhatjuk hogy szerte az országban, a nagyobb hazai fesztiválokon vendégeskedtünk. Azon túl, hogy nagyon szeretünk élőben együtt zenélni így négyen, külön boldogság számunkra, hogy ezzel sok-sok családnak okozunk örömöt - hiszen zenészként ez a legtöbb amit kívánhatunk. Köszönjük mindenkinek aki  támogatja a hivatásunkat!

Zenekarunk tagjai:

Varga Bori – ének, fúvós hangszerek
Sántha Gábor – ének, gitár
Boros Attila – basszusgitár
Mogyoró Kornél – Meinl ütőhangszerek és cintányérok
Márkus Gergő  -hangmérnök